Tempahan Baju T

Tempahan Baju T
Tempah baju design sendiri SATUPUN BOLEH™

Khidmat Fotografi Perkahwinan

Bidik Art Tshirt & Premium Gift

Bidik Art Tshirt & Premium Gift

Thursday, June 30, 2011

Abah... nak cuba amik gambar bleh

mcm tulah bunyi ayat anak aku (baru darjah 2) kecek (pujuk) nak minta pinjam kamera aku.. selama ni tak penah lak nak mintak cuba.. tup2 entah angin ape yg dtgpun aku xtahu tetiba je nak blajar amik gambo..

Akupun setkan kamera SONY A55 aku ke fungsi 'auto' pastu nilah hasil sulung yang dia dapat.. aku tanya kenapa amik gambo slipar ni.. dia kata dia suke tengok warna-warni slipar tu cantik katanya..

Bg aku kira oklah utk budak yg pertama kali pegang kamera besar, siap ada bokeh lagi tu.. dop gitu..


Tuesday, June 28, 2011

Atlet Sukan Sekolah Rendah

Korang tengok budak2 zaman sekarang, kalau aku kata budak ni dah tamat sekolah pun korang mungkin akan percaya kan?

Sebenarnya dia ni baru darjah 6 je...

Monday, June 27, 2011

The Duty Of Photographer

Have you ever imagine that every photographer sometimes do the weird things? see the pic below.. what's he photographing at somebody's backside? think it yourself... lol..

Sunday, June 26, 2011

Efek Bokeh Kekuningan

Aku jumpa pokok yang bunganya lebat dan berwarna kuning di Taman Teruntum, Kuantan. Lalu aku terpikir, kalaulah aku letakkan subjek didepan pokok ni mesti cantik dengan efek bokeh yang kekuningan. Dan inilah hasil yang aku dapat..

Wednesday, June 22, 2011

Silhouette @ Malay Town


Istilah sebenar 'silhouette' didalam fotografi adalah 'bebayang'.. kalau korang nak buat camni senang je... apa yg perlu, korang cuma kena cari tempat yg cahaya latar belakang lebih terang daripada subjek..

Setting yg aku buat bg foto ni;

ISO : 100
Aperture : f10
Shutter : 1/80s

Tuesday, June 21, 2011

Kembar Miasara

Aku jumpa budak comel ni sedang makan dengan ayahnya di Giant Food Court, Kuantan.. aku mmg pantang tengok budak comel2 nih.. apalagi aktiviti tembak menembakpun bermula..heheh. Korang rasa budak ni ada rupa cam miasara pelakun tu tak..?

Saturday, June 18, 2011

Anak Kucing Sesat

Tetiba je aku tengok anak kucing ni terjonjol kat depan umah aku, nampak cam comel je dia ni, so kesimpulannya aku anggapkan dah jadi rezeki akulah kalau takde sesapa yang datang tuntut.. heheh

Sapa kat sini yg nak jadi mak or ayah angkat dia..?

Where Is My Nasi Lemak?

Yesterday we went to a restaurant named TAJ at China Town, we feel so upset when our Nasi Lemak failed to reach at our table on time. They wrongly send the order to another table and we have to wait until next queue.

You can see how bored this girl waiting for her food..

Thursday, June 16, 2011

Malay Town - Kemajuan

Malay Town tidak lagi sunyi seperti dahulu.. pelbagai jenis perniagaan tumbuh bagai cendawan selepas hujan..

Restoran D'Osiss

Hampir kesemua lot parkir telah di penuhi kenderaan..

Dari jumlah kenderaan yang lalulalang disini, menggambarkan betapa Malay Town telah berjaya mendapat kunjungan penduduk kuantan dan pelancung


Turut kelihatan Terminal Satay Zul, pengusaha restoran satay yang paling berjaya di Kuantan juga membuka cawangannya disini

Wednesday, June 15, 2011

Nak Jadi Model ?

anda boleh berposing sebegini..?


Jika begitu maka andalah yang kami cari.. sila hantar foto2 sample & sertakan maklumat peribadi ke bidikart@gmail.com. Terbuka kepada lelaki & perempuan..

Malay Town - Bank

Disini juga ada terdapat beberapa buah bank, diantaranya ;

Bank Islam

RHB Bank

Dan juga bank yang jarang kita dengar iaitu Bank Persatuan

Tuesday, June 14, 2011

Malay Town - Lokasi

Malay Town terletak di Jalan Putra Square 1. 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia. Bagi sesetengah org mungkin tertanya-tanya kat mana Putra Square ni.. kan..


Tapi kalau aku kata kat belakang East Coast Mall mgkin ramai yang tau.. kerana ECM ni adalah sebuah pusat membeli belah yang terbesar di Kuantan.


Kepada sesapa yang first time nak datang Kuantan, korang tanya East Coast Mall je, maka boleh dikatakan semua org tau lokasinya. Lepas korang dah jumpa bangunan seperti ni korang jgn lupa jenguk ke belakangnya ada bangunan Malay Town, China Town & Indian Town.. (huhu Nampak macam racist je kan)

Malay Town terletak di tepi sekali, berhadapan Stadium Darul Makmur..

bersambung...

Monday, June 13, 2011

Malay Town Kuantan

Oklah.. dua tiga ari lepas aku dah citer ttg Parkson di East Coast Mall.. harap korang dapatlah pengetahuan serba sedikit hasil dari paparan aku tu.. Lepas ni aku nak tunjuk korang ttg Malay Town plak..


Jeng jeng jeng.. kalau nak tengok perspektif & foto2 Malay Town dari lensa bidik, sila stay tuned...

Tebuan

Sejak aku ada macro lens ni ntah camne jadi rajin lak nak amik gambar serangga2. Tebuan ni adalah salah satu mangsa aku yang seterusnya heheh..

Selalunya bila aku jumpa tebuan mmg aku taknak dekat, takut tak pasal2 kena sengat naya.. Tapi sekarang semuanya dah berubah.. Tebuan plak yang takut nak dekat dengan aku..

Inilah dua foto Tebuan yang aku berjaya snap ;


Blog In Malay - is it OK?

Semalam aku pegi jalan2 ke Taman Bandar Indera Mahkota Kuantan. Kat situ ada aktiviti berkayak, jadi akupun keluarkanlah sniper aku Tamron 70-300mm dan terus menembak.. dan inilah hasil yang aku dapat..


Sedang bersaing hebat,

Peserta ni tercorot skali,

Sibaju biru ni tempat kedua,

Pemenang tempat pertama jatuh kepada mamat ni..

Serius sungguh mamat ni berkayak tapi sayang menang dengan pompuan je... heheh I am sori..

So mcmana.. kalau aku tulis bahasa blog cenggini seperti cadangan Veroza & Melayujati, ok ke, ?

Friday, June 10, 2011

Parkson East Coast Mall Kuantan

I came trough the main entrance at ground floor


and finally exit from this back entrance

Thursday, June 9, 2011

Parkson East Coast Mall Kuantan

photo 4;

The few toys and merchandise sold here



Parkson East Coast Mall Kuantan

Photo 3 ;

Honestly, this is my brand of choice, there are special qualities in a very affordable price. Seen there, a dressing room where I fitting myself on some of it. To buy some quality clothes at a discount of 50%... still does not a wise decision? Lu pikirlah sendiri..

Wednesday, June 8, 2011

Parkson East Coast Mall Kuantan

Photo 2 ;

This ads was displayed on the wall near the handbags section. It's inspired me to be a better photographer in future, so that I can shoot beautiful western model... hope so lol

Tuesday, June 7, 2011

Parkson East Coast Mall Kuantan

Actually, I don't have enough time to visit the Parkson Supermarket nowadays due to my busyness. Just yesterday I had the opportunity to walk in it. Luckily there is no Security Guard stopping me from taking picture. These are parts of the interesting angles that I managed to take pictures.

Photo 1 ;

Couple of staff having chat secretly from supervision

Interesting Monuments In The Malay Town Kuantan